Vrijwilligers voor de landschapstuin

De Wel

Huis en landschapstuin De Wel in Epe heeft tot doel een ‘Gesammtkunstwerk’ te creëren waarin het huis, erf, interieur en kunstwerken een totale eenheid vormen. De bijna ontelbare kunstwerken zowel binnen als buiten zijn van museale waarde en vertegenwoordigen een bijzondere collectie van kunst en unieke toegepast kunst uit de twintiger en dertiger jaren van de vorige eeuw. Ook het huis is geheel gebouwd in de sfeer van de Haagse school met als grootse inspiratiebronnen Dudok, Berlage en Wouda. Deze is aangevuld met moderne kunst van hedendaagse kunstenaars. Het is de intentie van de eigenaren om het landgoed en huis open te stellen voor bezichtiging. De landschapstuin is ontworpen en aangelegd door een kunstenaar en is op bepaalde gedeelten nog steeds in ontwikkeling.

Project

Om een openstelling voor belangstellenden mogelijk te maken is een projectplan opgesteld. Onderdeel daarvan is dat de landschapstuin van bijna twee hectare gedurende het hele jaar goed onderhouden is dat dit voor bezoekers de waarde biedt die de ontwerper van de tuin nastreeft
Vrijwilligers
Voor het beheer en verdere ontwikkeling van de landschapstuin zoeken wij vrijwilligers. Daarbij is het niet belangrijk hoe veel tijd u beschikbaar heeft, maar wel dat u met regelmaat beschikbaar bent op doordeweekse dagen.

Wat zoeken wij

Belangstellenden hebben voor een langere periode tijd om dit vrijwilligerswerk te doen. Gedacht wordt aan bijvoorbeeld een hele of halve dag per week (meer mag ook) of een dag per veertien dagen of per drie weken.
U heeft een meer dan gemiddelde belangstelling voor tuinieren en de natuur. Redelijke kennis van planten en kunt deze van elkaar onderscheiden. Ook gewoon een helpende hand bij het verwijderen van opslag van bramen, dennen, vogelkers etc. wordt zeer gewaardeerd.

Wat wij bieden

Het werken in een buitengewoon inspirerende omgeving. Kennismaking met zowel kunst uit de jaren twintig en dertig vorige eeuw maar ook met moderne kunstuitingen. Daarnaast is de tuin een waar eldorado voor de liefhebber. Wij zorgen voor de interne mens en reis- en onkostenvergoeding en afhankelijk van kennis en kunde een vergoeding. Daarnaast zult u deel uitmaken van een gezellig team dat voldoening haalt uit het realiseren van een kunstuiting die oud en nieuw op een unieke manier verbindt.

Interesse? Ga naar de contactpagina en meldt u aan.
 

Over Stichting De Wel

De oprichters van de stichting hebben in de afgelopen veertig jaar een grote collectie toegepaste kunst verzameld uit de periode jaren 20 en 30 van de vorige eeuw. De collectie heeft op een aantal punten een niet geëvenaarde omvang en bestaat onder andere uit glasobjecten, keramiek, schilderijen, serviezen, meubels, glaswerk en beelden. Sinds een aantal jaren is het merendeel van de collectie ondergebracht in een nieuw pand dat geheel is ontwikkeld in de stijl van die tijd gebaseerd op de principes van Frank Loydd Wright en geinspireerd op Berlage en Dudok. De landschapstuin is verrijkt met verrassende elementen en kunstvoorwerpen. Het geheel wordt ontwikkeld als 'Gesammt Kunstwerk'. De eigenaars beogen om deze bijzondere combinatie van architectuur, kunstcollectie en landschapstuin open te stellen voor geïnteresseerden.