Vrijwilliger Webmaster

De Wel

Huis en landschapstuin De Wel in Epe heeft tot doel een ‘Gesammtkunstwerk’ te creëren waarin het huis, erf, interieur en kunstwerken een totale eenheid vormen. De bijna ontelbare kunstwerken zowel binnen als buiten zijn van museale waarde en vertegenwoordigen een bijzondere collectie van kunst en unieke toegepast kunst uit de twintiger en dertiger jaren van de vorige eeuw. Het huis is geheel gebouwd in de sfeer van de Haagse school met als grootse inspiratiebronnen Dudok, Berlage en Wouda. Deze is aangevuld met moderne kunst van hedendaagse kunstenaars. Het is de intentie van de eigenaren om het landgoed en huis open te stellen voor bezichtiging.

Project

Om een openstelling voor belangstellenden mogelijk te maken is een projectplan opgesteld. Dat begint met de inventarisatie en vastlegging van de kunstcollectie en de uitgebreide collectie meubels uit dezelfde tijd. Dit is reeds in volle gang met behulp van een aantal enthousiaste vrijwilligers. 

Webmaster

Onze website zal de komende paar jaar een aantal belangrijke veranderingen en aanvullingen moeten ondergaan. Wij zoeken één of meer vrijwilligers die daar verantwoordelijkheid voor willen dragen. Op dit moment wordt als CMS gebruik gemaakt van een eenvoudige ontwikkeltool van de provider.

Taken

Aanmaken nieuwe pagina’s en menu’s, oude verwijderen. 
Publiceren activiteiten en zogenaamde showrooms
Selectie en implementatie van een reserveringssysteem voor bezoekers.
Hoe kunnen we bezoekers aan de website aantrekken?

Met andere woorden een zeer uitdagende rol voor één of meer enthousiaste vrijwilligers? Voor dit werk hoef je niet naar de locatie te komen, maar verwachten we dat je dit vanuit huis doet. Voor overleg verwachten we je wel af en toe in Epe en dan worden je reiskosten natuurlijk vergoed. 

Belangstellenden hebben voor een langere periode tijd om dit vrijwilligerswerk te doen. Gedacht wordt aan bijvoorbeeld een paar uur per week (meer mag ook).

Om dit werk te kunnen doen heb je (liefst ruime) ervaring in het beheer van websites. Specifieke vaardigheden in grafische vormgeving of het schrijven van teksten zijn welkom. 

Wat wij bieden
Het werken in een buitengewoon inspirerende omgeving. Kennismaking met zowel kunst uit de jaren twintig en dertig vorige eeuw maar ook met moderne kunstuitingen. Wij zorgen voor de interne mens en reis- en onkostenvergoeding. Daarnaast zult u deel uitmaken van een gezellig team dat voldoening haalt uit het realiseren van een kunstuiting die oud en nieuw op een unieke manier verbindt.

Heeft u interesse ga dan naar de contactpagina

Over Stichting De Wel

De oprichters van de stichting hebben in de afgelopen veertig jaar een grote collectie toegepaste kunst verzameld uit de periode jaren 20 en 30 van de vorige eeuw. De collectie heeft op een aantal punten een niet geëvenaarde omvang en bestaat onder andere uit glasobjecten, keramiek, schilderijen, serviezen, meubels, glaswerk en beelden. Sinds een aantal jaren is het merendeel van de collectie ondergebracht in een nieuw pand dat geheel is ontwikkeld in de stijl van die tijd gebaseerd op de principes van Frank Loydd Wright en geinspireerd op Berlage en Dudok. De landschapstuin is verrijkt met verrassende elementen en kunstvoorwerpen. Het geheel wordt ontwikkeld als 'Gesammt Kunstwerk'. De eigenaars beogen om deze bijzondere combinatie van architectuur, kunstcollectie en landschapstuin open te stellen voor geïnteresseerden.